perjantai 14. marraskuuta 2014

Kohti Poon Hilliä

Näkymiä matkalta kohti korkeuksia

Nautimme maittavan aamupalan hotellilla ulkoilmaterassilla Hungry Eye ravintolassa. Oppaamme Kami ja Nima tulevat hakemaan meitä kahdeksalta. Rinkat ja kassit laitetaan pikkubussin katolle ja matka kohti Nayapulin kylää voi alkaa.

Matka kestää pari tuntia ja matkalla näemme lumihuippuiset vuoret Annapurnan eteläisen huipun ja Machhapuchharen, joita kohti olemme menossa. Tie vaihtuu välillä kuoppaiseksi soratieksi ja kiemurtelee vuorenrinteitä ylös kohti korkeuksia.

Kantajamme Dan ja Jeet

Aloitamme vaelluksemme kilometrin korkeudelta pienestä Nayapulin kylästä, josta mukaamme tulee kaksi kantajaa Jeet ja Dan Badur. Alkuosa ensimmäisen päivän taipaleesta on alamäkeä kohti Birethantin kylää, josta lähdemme nousemaan ensimmäisen yön majapaikkaamme Tikhedungan kylää noin 1700 metrin korkeudessa. Aurinko paistaa ja ilma on lämmin kun vaellamme läpi pauhaavien jokiuomien, yli riippusiltojen ja läpi riisiviljelmien sekä pienien vuoristokylien.

Yövymme Sushma Lodgessa, jossa on myös 14 hengen ranskalaisseurue viettämässä viimeistä iltaansa vaelluksella. Kun syömme illallista, kuuntelemme kun seurue laulaa Resham Firiri - nepalilaista kansanlaulua ja tanssii sen mukana.

Annapurna south pilkistää matkalla kukkuloiden välistä

Toinen vaelluspäivä alkaa jo kahdeksalta, jolloin lähdemme matkaan. Kantajamme ovat jo kaukana meidän edellämme siihen aikaan, Tämän päivän ensimmäinen haaste on kiivetä Ullerin portaat, joita on yli 3000 kappaletta. Aikaa Ullerin portaiden kiipeämiseen menee kolmisen tuntia, mutta näköalat matkalla ylös palkitsevat vaivan. Näemme kukkuloiden välistä pilkottavat lumihuippuiset Annapurnan eteläisen ja Hiunchulin huipun. Aurinko lämmittää ja hiki virtaa ylöspäin kiivetessä. Matkalla tapaamme ja juttelemme eri maiden vaeltajien kanssa. Vaeltajia on ainakin Yhdysvalloista, Englannista, Japanista, Kiinasta ja Iranista.

Puolivälissä Ullerin portaita...

Lounastauko tulee 5 tunnin vaelluksen jälkeen Banthantin pienessä kylässä, jossa syömme lounaaksi momoja. Osa ryhmästämme tekee ostoksia paikallisilta kauppiailta ja tyytyväisinä jatkamme matkaa kohti Gorepania, joka sijaitsee noin 2800 metrin korkeudessa. Pitkän vaelluspäivän päätteeksi tulemme Gorepaniin neljän maissa iltapäivällä ja majoitumme Poon Hill lodgeen, josta on mielettömän hienot näkymät Annapurnan vuoristoon. Täältä on hyvä lähteä huomisaamuna kello 5 kiipeämään Poon Hillille ja nauttimaan auringonnoususta Himalajan vuoristossa.

Näkymä Gorepanista Annapurnalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti