lauantai 15. marraskuuta 2014

Auringonnousu Poon Hillillä ja vaellus Tadapaniin

Annapurna south ja Hiunchuli Poon Hilliltä nähtynä

Aamulla aikainen herätys kello 4:30 ja vilkaisu pimeään yöhön, tähdet tuikkivat taivaalla ja kuu valaisee hieman maisemaa. Yö on ollut kylmä ja makuupussista kömpiminen ei unnu kovin ihastuttavalta ajatukselta... Mitäpä sitä ei tekisi hienojen maisemien ja auringonnousun takia.

Vaatteet ripeästi päälle, otsalamppu päähän ja lodgen aulaan odottamaan oppaita. Olemme illalla sopineet lähtöajaksi kello 5 ja suunnistamme lodgesta kohti ylhäällä näkyvää tähtitaivasta. Ensimmäiset portaat tuntuvat painavan jaloissa ja hengitys on tiheää. Pimeässä näkyy katkeamaton valojono otsalamppuja kun sadat vaeltajat kiipeävät kapeaa polkua ylös Poon Hillille.

Poon Hillin polku alaspäin tultuna

Pidämme tunnin kiipeämisen aikana useita lepotaukoja kunnes vihdoin saavutamme huipun tunnin kiipeämisen jälkeen vähän kuuden jälkeen. Aurinko jo kajastaa taivaanrannassa ja kamerat ovat valmiina paikalle tulleilla vaeltajilla. Näkymät Dhaulagirille sekä Annapurnan massiiville ovat upeat.

Oppaamme Kami ja Nima Poon Hillillä, Dhaulagiri taustalla

Kaikki toteavat, että kipuaminen pimeässä oli vaivan arvoista ja auringon jo lämmittäessä suuntaamme matkan takaisin alas kohti lodgea ja aamupalaa.

3 tunnin Poon Hillin aamulenkin jälkeen vuorossa on vaellus Gorepanista Tadapaniin. Lähdemme liikkeelle kahdeksan jälkeen ja nousemme jälleen melkein Poon Hillin korkeudelle. Tällä kertaa 3,1 kilometriin. Näkymät ovat valtavan hienot koko matkan Annapurnalle ja Dhaulagirille. Tämä reitti erityisesti Gorepanin ja Deuralin välillä on maisemiltaan upea.

Katri matkalla Gorepanista Deuraliin, Dhaulagiri taustalla

Pudottaudumme jälleen alle 3 kilometrin korkeuden läpi Deuralin Banthantiin, jossa syömme lounaan. Seuraamme jokiuomaa, joka kulkee syvässä rotkossa. Kun aloitamme viimeisen raastavan nousun Tadapanin kylään näemme puissa Langur - apinoita ja vilauksen paikallisesta näätäeläimestä Jikusta.

Langur - apinoita

1 kommentti:

  1. Namaste from Nepal Himalaya. Do you arrange trekking to Nepal Himalaya as well? If you arrange trip to Nepal Himalaya as well lets join with us . Looking forward to hearing from you soon.
    Best Regards
    Narayan

    VastaaPoista