maanantai 10. marraskuuta 2014

Kaunis Pokhara

Fewa-järvi Pokharassa

Herätys aamulla kello 7:00 ja portaat alas aamupalalle. Aamiaisella on tarjolla monipuolisesti nuudeleita, paistettuja perunoita sipulin kera, leipää, omelettia, tuoremehua, hedelmiä ja pannukakkua hunajan kanssa vain muutamia mainitakseni. Tässä hotellissa on tähän asti kokemistani Kathmandun hotelleista ylivoimaisesti paras aamupala!

Oppaamme Kami ja Nima tulevat hakemaan meitä hieman ennen kahdeksaa. Kami on kiivennyt mm. Everestille, Lhotselle ja Cho Oyulle, jotka ovat kaikki yli kasitonnisia jättiläisiä. Nima on ollut mukana japanilaisten kiipeilijöiden mukana sekä Everestillä että Lhotsella. Tälläkin kertaa voimme todeta, että oppaiden taso on ihan riittävä :)

Pääsemme matkaan hieman kahdeksan jälkeen pikkubussillamme ja suuntaamme kohti Kathmandu Guest Housea muutaman korttelin päähän. Koska vaellukselta palattuamme majoitumme legendaariseen Kathmandu Guest Houseen, niin käymme jättämässä ylimääräiset varusteet säilytykseen sinne odottamaan paluutamme. Kathmandu Guest Housen pihalla on samaan aikaan iso maastopyöräporukka lähdössä päivän retkelle.

Päivä on jälleen kerran aurinkoinen sekä lämmin ja matka Pokharaan kestää 7 tuntia läpi vihreiden laaksojen ja vuorenrinteiden. Matkalla pysähdymme lounastamaan paikassa, josta kulkee köysirata joen yli ja ylös vuorenhuipulle temppeliin.


Landmark-hotellin huone 502

Pokharassa majoitumme järven lähelle hotelli Landmarkiin. Saamme yläkerran huoneet, joista pääsee suoraan kattoterassille ja joista on järvinäköala Fewa-järvelle. Alakerrassa on yksi kaupungin parhaista ravintoloista, Hungry Eye.


Hotellin kattoterassi

Iltapäivällä käymme kävelyllä järven rannassa sekä tutustumme kaupunkikeskustaan. Näemme myös ensisilmäykset Annapurnasta ja Machhapucharesta, joita pääsemme ihailemaan lähempää tulevina vaelluspäivinä.

Näkymä järvelle

Illallisen nautimme Hungry Eye ravintolassa, joka mainostaa itseään Pokharan parhaana intialaisen ruoan ravintolana. En väitä vastaan! Nautimme samalla tanssiesityksestä ja illan aikana pääsemme mukaan showhun tanssimaan Nepalilaisia tansseja ryhmän kanssa lavalle. Olikohan kyseessä ensimmäinen Nepal-Suomi tanssiesitys tässä kaupungissa?

Huomenna lähdemme kohti vuoria ja 5 päivän vaellusta Annapurnan luonnonsuojelualueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti