maanantai 17. marraskuuta 2014

5 päivää vuorilla takana

Aamu Tadapanissa

Aamu Tadapanissa oli kauniin kuulas ja usvainen pilviverho peitti laakson näkyvistä. Meillä oli lyhyt vaelluspäivä ja niinpä nukuimme pitkään. Aamiainen syötiin vasta klo 9 aikoihin.

Aloitimme aamun puurolla ja omeletilla teen ja kahvin kera. Päivä oli jälleen kerran aurinkoinen ja lämmin. Laskeuduimme päivän aikana noin 700 metriä idylliseen Ghandrukin kylään, jossa vietimme vaelluksen viimeisen illan ja yön. Ghandrukiin saavuimme 4 tunnin vaelluksen jälkeen ja maisemat olivat muuttuneet metsäisistä rotkoista ja vuorenrinteistä riisiviljelmiin ja alavampiin maisempiin.

Paikallinen VR, kuljetusyhtiö

Ghandruk sijaitsee 1900 metrin korkeudessa ja on Gurung-alueen pääkeskus. Lodget ovat isoja ja hyviä. Majoituimme Manisha - lodgeen ja illan aikana kävimme kävelemässä kylän raitilla ja valokuvaamassa paikallista maisemaa ja elämää.

Ghandrukin kylän voimalaitos, aurinkoenergiaa!!!

Päätösillallisella söimme Dal Bhatia, joka on paikallisten jokapäiväinen ruoka. Siihen kuuluu mm. riisiä, linssejä, vihanneksia ja kastiketta.

Viimeinen vaelluspäivä Ghandrukista - Nayapuliin ja sen jälkeen autokyyti Pokharaan oli pidempi. Kaikenkaikkiaan 6 tunnin vaelluksen ja 1,5 tunnin automatkan jälkeen saavuimme tyytyväisinä hotelli Peninsulaan iltapäivällä. Ghandrukiin on tehty jo tie, mutta me käytimme vanhaa vaellusreittiä läpi idyllisten pienien kylien. Vasta lopussa jouduimme kävelemään tietä pitkin ja loppupätkä tuntuikin pitkältä, ennenkuin lounaspaikkamme Birethanti tuli näkyviin. Söimme tukevan lounaan, jonka jälkeen oli vain lyhyt kävely Nayapuliin. Nyt vuorilta takaisin kaupungin vilinään, Pokhara ja Kathmandu odottavat retkeläisiä...

Koko ryhmämme loppupotretissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti